VITRA HOME STORIES FOR WINTER

Deze winter brengen we een bezoek aan vier verschillende huizen, we leren hun bewoners kennen en wat design voor hen betekent.

In het huis van Liane zijn er voorwerpen die een leven lang gekoesterd zijn, in het industriële appartement van Emmanuel worden mooie meubels gecombineerd met natuurlijke texturen. In Deborah’s stadsappartement halen kamerplanten de natuur en het licht naar binnen en ten slotte wordt Karin’s studio gekenmerkt door hoogwaardige en duurzame materialen. De verschillende meubels, accessoires en materialen weerspiegelen de persoonlijkheid van elk individu en laten zien hoe de meubels van Vitra in het dagelijks leven zijn geïntegreerd.

Vanaf 1 november ontvang je ook speciale voorwaarden op onder andere de Eames Lounge Chair.

Liane Forestieri: leven met Eames

Toen we in dit Art Nouveau herenhuis gingen wonen, hebben we veel veranderd, maar we hebben ook een aantal van de originele elementen behouden. Ik heb me op het interieur geconcentreerd, dat is echt mijn ding. Als ik in een hotel ben, ga ik meteen de meubels op een andere plek zetten. Ik houd van stoffen, gordijnen en planten. Ik hou zelf van een wilde, eclectische en kleurrijke look. Mooie dingen zorgen bij mij voor rust. En daarvoor gelden geen regels, alles mag, zolang je het mooi vindt. Iedereen heeft een ander idee van wat mooi is. Ons huis is klein, maar beslaat vijf verdiepingen. Er zijn genoeg plekken waar je rust kunt vinden en dat helpt ons allemaal om goed met elkaar om te gaan. Natuurlijk springen onze twee kinderen op en van de bank. Daar hebben we geen problemen mee, we wonen in een huis en niet in een museum We moeten nu eenmaal compromissen sluiten. We vinden het ook leuk om gasten te ontvangen. Wij vinden dat de focus op mensen ligt en niet op objecten.

Emmanuel de Bayser: een portret van een Prouvé-verzamelaar

Ik was 20 toen ik met het verzamelen van design begon. In het begin concentreerde ik me op Amerikanen zoals Charles en Ray Eames, maar ook op hedendaagse of historische naoorlogse stukken en later ook op Jean Prouvé. Ik hield van het optimisme, de kleuren, de nieuwheid van het naoorlogse design. Er was een gevoel van opwaartse kracht en de mensen hadden een positieve kijk op de toekomst. Dat zie je terug in de ontwerpen. Eclecticisme het combineren van oude en nieuwe stukken, dingen die niet bij elkaar lijken te passen, dat is het moeilijkste.

Deborah Choi: de kunst van groen binnenshuis

Mijn reis naar Berlijn begon vijf jaar geleden. Ik was voor een relatie van New York naar Zürich gereisd en mijn dochter werd er geboren. Vier jaar geleden zijn we met drieën naar Berlijn verhuisd. Ik had het gevoel dat Berlijn de juiste plaats was om een kind op te voeden. In Berlijn kun je je dromen waarmaken en je hebt ook de tijd om ervan te genieten. Eén ding dat ik mijn dochter graag wil laten zien is dat alles mogelijk is als je hard werkt en in jezelf gelooft. Als oprichter van Horticure is het mijn missie om binnenruimtes te maken. Mensen brengen groen naar binnen om hun humeur, hun concentratie, de lucht en hun welzijn te verbeteren. Het grootste deel van de 70 planten die ik hier heb, zijn afkomstig van mijn bedrijf.

Karin Sander: wonen en werken in haar studio

Toen ik deze loft samen met de architecten Sauerbruch en Hutton, die vrienden van mij zijn, ontwierp, waren er verschillende vragen die me interesseerden: hoe wil ik wonen en werken? Hoe kan dit worden gecombineerd? Mijn studio is zo opgezet dat ik op elk moment een verscheidenheid aan artistieke technieken kan uitvoeren. Een gevoel van welbehagen in een ruimte gaat voor mij niet in de eerste plaats over comfort, maar over verandering: de meubels moeten kunnen verdwijnen en weer terugkomen; ruimtes moeten op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Voor mij hebben stoelen ieder hun eigen kleine persoonlijkheid. Ik vind het leuk als ze van elkaar verschillen en de manier waarop dit zorgt voor een bepaalde spanning en levendigheid in een ruimte.

HOME STORIES FOR WINTER ACTIES

Koop een set van zes eetstoelen en krijg de zesde stoel cadeau.*

*Aanbod geldig van 1 november 2020 tot 31 januari 2021. De goedkoopste stoel is gratis. De volgende Vitra eetstoelen zijn in dit aanbod inbegrepen (vrij te combineren): Eames Shell Chairs (exclusief DSS, DSS-N, LAR, RAR, PACC en PSCC), Standard, Standard SP, Chaise Tout Bois, Panton Chair, Panton Chair Classic, Softshell Chair, Moca, HAL (behalve met draaivoet), Tip Ton, APC, .03, .05 en Belleville Chair.

Koop een Lounge Chair, Repos of Grand Repos in het nieuwe met olijvenblad gelooide leder en profiteer van ons speciaal ontdekkingsaanbod.*

*Ontdekkingsaanbod geldig van 1 november 2020 tot 31 januari 2021. Het nieuwe met olijvenblad gelooide leder (Leder Premium F) wordt aangeboden voor de prijs van het minder dure Leder Premium.

Dankzij de hoge kwaliteit van Vitra Originals kunnen we op bepaalde producten 10 jaar garantie bieden. De fabrieksgarantie geldt voor geselecteerde Vitra Originals die vanaf 1 september 2020 bij een geautoriseerde dealer zijn gekocht. U hebt 3 maanden de tijd om uw product te registreren en zo van de uitgebreide garantie te genieten.

  • Aangekocht na 1 september 2020
  • Bij een gecertificeerde Vitra-dealer of op vitra.com
  • Het product moet deel uitmaken van het geselecteerde Originals-assortiment
  • Het product moet 3 maanden na aankoop geregistreerd worden

Op een selectie aan producten biedt Vitra een fabrieksgarantie aan van 10 of 30 jaar, dit is afhankelijk van het product. Lees de volledige voorwaarden en condities en registreer uw product.Winkelmand Artikel verwijderd. Herstellen
  • No products in the cart.
Product added successful